Σχολές και Προγράμματα κατάρτισης Διερμηνέων στην Ελλάδα και την Κύπρο

Για πάνω από 60 χρόνια, η AIIC πρωτοστατεί στην προώθηση της ποιοτικής κατάρτισης Διερμηνέων Συνεδρίων σε όλο τον κόσμο. 

Η AIIC εκδίδει συστάσεις βέλτιστων πρακτικών για σχολές διερμηνείας και δημοσιεύει στον κατάλογο σχολών διερμηνείας που τηρεί διαδικτυακά συγκριτικά στοιχεία για τις επιδόσεις κάθε σχολής διερμηνείας σε ό,τι αφορά την υλοποίηση αυτών των συστάσεων. 

Πληροφορίες που παρέχονται από Σχολές και Προγράμματα Διερμηνείας δημοσιεύονται υπό τον όρο ότι τηρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Το πρόγραμμα αφορά μετατπυχιακούς φοιτητές.
  • Εισαγωγικές εξετάσεις διοργανώνονται για τους υποψήφιους πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα (αν το πρόγραμμα είναι ετήσιας διάρκειας) ή στο πρώτο στάδιο των σπουδών (αν το πρόγραμμα είναι μεγαλύτερης διάρκειας). 
  • Οι εκπαιδευτές είναι Διερμηνείς Συνεδρίων.
  • Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει κατάρτιση και στη διαδοχική και στην ταυτόχρονη διερμηνεία.
  • Η διάρκεια του προγράμματος είναι τουλάχιστον ένα ακαδημαϊκό έτος (δύο εξάμηνα).

Αν σπουδάζετε διερμηνεία ή σκέφτεστε να το κάνετε, επισκεφθείτε τις σχετικές μας σελίδες στο διαδίκτυο.

Αν είστε ήδη επαγγελματίας διερμηνέας και χρειάζεστε πληροφορίες για πρόσθετη επιμόρφωση, συμβουλευθείτε το ημερολόγιο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της AIIC.

Αν είστε εκπαιδευτής διερμηνέων και θέλετε περισσότερες πληροφορίες για θέματα εκπαίδευσης ή εκπροσωπείτε κάποια σχολή κατάρτισης διερμηνέων, επικοινωνήστε μαζί μας.

Θέλετε να θέσετε μια ερώτηση στην παγκόσμια κοινότητα διερμηνέων συνεδρίων; Θέλετε να παρακολουθήσετε τι συζητούν οι διερμηνείς και να συνεισφέρετε με σχόλια ή απαντήσεις; Ακολουθήστε το forum interpreting.info και μοιραστείτε την άποψη σας με χιλιάδες διερμηνείς σε όλο τον κόσμο.